Reiseskildring fra Svalbard

PolarJazz har vært arrangert i ti år. Dette året var Playlife så heldige å få reise opp til verdens nordligeste musikkfestival som ligger 78° Nord. I år stod bl.a. Vidar Johnsen & Peter Nordberg, Kari Bremnes, Unni Wilhelmsen, Håvard Stubø Trio, Anders Aarum Kvartett og Julie Dahle Aagård på scenen.


Vi ankom Longyearbyen flyplass fredag 1. februar. Da vi gikk ned trappene fra flyet ble vi møtt av det helt spesielle lyset. Det var nå enklere å forstå at vi kun var 120 mil fra nordpolen.

Playlife spilte to konserter under Polarjazz. Den første konserten var på den lokale ungdomsklubben der ungdommene selv stod for arrangementet. Utrolig moro å spille for barn og ungdom. Det var rett og slett en supertrivelig konsert, bortsett fra at det var svært kaldt på bakrommet. Her er et bilde av et vinterkledd band:
Senere på kvelden spilte vi konsert på Huset, som var en av scenene under festivalen. Huset stengte to timer senere enn resten av festivalområdet, så det ble etterhvert riktig så folksomt! Egentlig var bandet satt opp til å spille to sett, men konserten ble mye lenger… Nydelig kveld!

Lørdagen hadde vi helt fri og tok oss derfor tid til å utforske Longyearbyen. Om ettermiddagen fikk vi oppleve noe som virkelig var moro; å kjøre snøskooter. Vi fikk heldigvis låne gode kjøreklær siden gradestokken bikket 20 svært så kalde minusgrader.

Etter scooterturen gikk vi rett og slett på konsert. Kvelden startet med en fantastisk konsert av Kari Bremnes og hennes band. Konserten var mye lik den som bli gitt ut på liveplate i høst, men bar tydelig preg på at bandet hadde spilt en mengde konserter etter denne platen ble spilt inn. Konserten varte totalt i to timer og alle sangene var heldigvis i norske versjoner denne kvelden.

Tusen hjertelig takk for oss til alle dere i Polarjazz! Vi ble tatt godt imot og ble virkelig tatt vare på under oppholdet. Inviter oss gjerne tilbake, – vi kommer!

1 hendelser på “Reiseskildring fra Svalbard”

  1. nei, go dagen gutta… eivind her… deres eminente lydteknikker på huset… ville egentli bare si godt jobba på scena, å håpe dokker har hatt d arti her lammi oss… æ hadde d hvertfall jævli arti… men dokker sku blitt me på nachspiel på lørdagen… unni wilhelmsen va me, å ho sku på d første flyet som gikk i 11 tia på morran.. =P menne uansett… jævli bra spilt, å håpe æ ser dokker her til neste år… 😉 gi mæ beskjed hvis dokker har tenkt dokker til tromsø, eller harstad… e æ der, så kommer æ hvertfall å ser på, men kan(hvis dokkker vil) steppe inn som lydmann.. 😉 keep on rocking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen